Kis helyen nagy dolgokat! Mégis mi köze lehet bárminek is a helyhez, meg a nagysághoz? Hát egyszerű, mert egy 5 literes doboznyi helyről sokféle finomságot tudunk adni. Természetesen ebből a megközelítésből már érthető a dolog, de a nagy kérdés az, hogy megéri-e?

Amikor a cukrász ízekben gondolkodik, akkor nagyon sok idő elrepül, még akkor is, ha már rutinból mennek az elkészítés lépései. Ott van például az, hogy közben még mi mindent kellene csinálnia, ami miatt ideges és akár az eddigi rutint is elbaltázhatja. Ha nem is a fenti példák miatt, de sokkal jobban járunk, ha azonosulni tudunk olyan termékekkel, mint a BAKELS trüffel családja. (mogyoró, sötét, narancs, croquant, karamell, fehér, sötét színű rumos) Ha elégedett az ízekkel, akkor alkalmazási ötleteink sorából biztosan megtalálja a termék helyét valamelyik süteményben. Az ok nagyon egyszerű: finom és a felszabadult időt és energiát olyan feladatokra lehet fordítani, mint például a marketing. Szóval a trüffel felhasználási területe sokféle lehet, csak úgy, mint bármelyik krémnél. Fedhetünk, tölthetünk, díszíthetjük vele cukrászati termékeket.

Kezdjük azzal, hogy szobahőmérsékleten felnyitva a terméket tartalmazó vödröt egy nem is kemény csoki szerű, de nem is krémes anyagot találunk, amelyből egy kanál segítségével tudjuk kivenni a szükséges mennyiséget. Innen már a kívánt végterméknek megfelelően lehet a terméket felhasználni, variálni.

 

Vegyük a legegyszerűbb példákat előre.

Felolvasztva a termék lágy (1) ganache lesz, ami a visszahűlés után szobahőmérsékleten a dobozban talált kicsit puha felületet képez a terméken.

Fedhetünk vele és csorgatva akár díszíthetünk is. Amennyiben szeretnénk, hogy jobban visszakeményedjen, akkor BAKELS NONTEMP Choco bevonót tegyünk hozzá így az állaga keményebb lesz.

Fagylalthoz, hideg krémekhez is csorgatással adagolhatjuk.

A felmelegített terméket különböző arányban (1/4-1/3-1/2) tudjuk elegyíteni a még nem olvasztott részével és így (2) ki tudjuk habosítani. Az aránnyal a habos termék színe megváltozik. Ezt a nehéz krémet díszítésre vagy töltelékként is lehet használni.

További könnyebb krém elérése céljából vanília - csoki pudinggal, vagy tejszínhabbal is kilehet habosítani.

 

Természetesen ez így elég jól hangzik, de az egyik legsarkalatosabb kérdés, az íz! A termék több ízben is megtalálható. Az alap ízek színek, mint a fehér csokis, ét csokis, vagy a sötét trüffel. Világos színű a karamell és a mogyorós trüffel. A további ízek, mint a narancsos, a rumos, vagy a croquantos a sötét alapból erednek.

Természetesen az eddigi kóstolók és felhasználók ezen ízeket további jelzőkkel illették, ami után már a kreativitásuknak teret hagyva klasszikus termékekbe, vagy saját új innovációjukba tették a BAKELS trüffel család tagjait.

 

Adjon magának lehetőséget, hogy több idővel tudjon gazdálkodni amellett, hogy az új termékek új vásárlókat is vonzanak!

Mert az újdonság mindig érdekes!