TÖRTÉNETÜNK
A Bakels több mint 110 éves múltra tekint vissza, és ez formálta a mai globális szervezetet.
1900-as évek
Hendrik Adrianus és Bernardus Johannes Bakels 1904-ben jegyezték be Amszterdamban a ma Bakels Senior néven ismert Bakels céget, amely a város szívében nyitotta meg első boltját.


1940-es évek
Bernard J Bakels JR 1943-ban megalapította a Nordbakels gyárat Göteborgban, mely pékek és cukrászok számára készített alapanyagokat. Megalakult a South Bakels, az Ír Bakels és a British Bakels.


1950-es évek
Bevezetésre kerülnek napjaink kedvenc márkái, mint például a Masterfat, a Rollex, a Balec, a Bacom, a Voltem és a Lecitex, amelyek közül sok technológiai fejlődésen ment át annak érdekében, hogy megfeleljen a mai piaci igényeknek.
Az 1950-es években Bakels cégeket alapított Új-Zélandon, Zimbabwéban és Ausztráliában.




1960-as évek
Megalakult a svájci EMU AG.
Az 1960-as évek elején megjelent a puding, a Bavarian Supreme és az Instant Kramess.
Bevezetésre került a Pettinice termékcsalád, a világ számos pékje által használt Ovalett pedig az 1960-as évek közepén jelent meg.



1970-es évek
A Bakels 1971-ben dobta piacra az édesipari premixeket az IBA-n, a Pettina Cheesecake-t pedig 1972-ben.
A Bakels megalakulása Sanghajban, Kínában 1976-ban.
A Tinglide bemutatása, amelyet kifejezetten sütemény- és piskótaformák, svájci tekercsüzemek és egyéb berendezések formáinak kikenéséhez fejlesztettek ki.


1980-as évek
Bernard Bakels halálát követően, 1986-ban megalakul az EMU Alapítvány, Ez biztosítja a csoport pénzügyi biztonságát, ami kulcsfontosságú mérföldkő, és megerősíti a hosszú távú növekedés stratégiáját.
A Bakels több kontinensen is megállja a helyét, szingapúri, malajziai, fidzsi-szigeteki és finnországi vállalataival.
Az ömlesztett folyékony összetevők piacra dobása, csomagolási innováció az ügyfelek számára.
A Bakel enzimeket visz be a kenyérjavítókba, javítva ezzel a sütés térfogatát, eltarthatóságát és állagát.
1990-es évek
Mozgalmas évtized a Bakels számára, amely új piacokat nyitott ebben az időszakban. Az olajkeverékekre és zsírokra specializálódott gyártó központ 1990-ben kezdte meg tevékenységét, miközben Lengyelországban, Indiában és Oroszországban is megkezdte működését.
A Lecitem szivattyúzható formátumban 1998-ban jelent meg, ezzel csökkentve a kézműves pékségekben előforduló por kibocsátását.
Az 1990-es években egyre gyakrabbá vált az enzimek használata, amelyek az Egyesült Királyság sütőiparában való felhasználás nélkül nem terjedhetett volna el a lágyabb európai búzakenyér készítésénél.
2000-es évek
A Bakels Latin-Amerika-szerte indít cégeket Chilében, Ecuadorban, Peruban és Brazíliában, míg Indonéziában, Thaiföldön, Fülöp-szigeteken, Belgiumban és Afrikában jelenléte lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy gyorsan hozzájuthassanak Bakels-termékekhez szerte a világon.
A Masterfat, más régóta bevált emulgeálószerek mellett bag-in-box kiszerelésben is elérhetővé vált.
2004-ben a Bakels Group a kereskedés 100 éves évfordulóját is ünnepelte.



2010-es évek
A mai napig tovább folytatódott a Bakles csoport bővítése, az Aromatic és a Nutribake felvásárlása megerősítette a Bakels pozícióját a technikai alapanyagok piacán.
A kínai Dalianban található új gyártóüzem is jól mutatja a Bakels növekedési stratégiáját.
Az EMU és a Bakles Nutribake székhelye Svájcba, Rothenburgba kerül át.