Áttekintés
Egy alap kenyérmix sötét rozskenyerekhez mely rostokban gazdag, kiváló, telt ízt biztosít.
Hűvös, száraz raktárban (max 25 C, és 65% relatív páratartalom).
240 days
Por
Glutén (búza, rozs, árpa)
A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk.
Tészta hőmérséklet: 28°C
Pihentetési idő: 10 perc
Kelesztés: 37 °C kb 50 perc
Gőz: kb 20 másodperc
Sütési hőmérséklet: 230/190°C
Sütési idő (800 g): kb 40 perc
Rozsos savanyú kenyér 800 g (~90 %)
Búzaliszt 900 g (100 %)
Száraz élesztő 25 g (2,7 %)
Víz 1050 g (~115 %)
(Friss élesztő esetén háromszoros mennyiség szükséges, és
csökkentsük a víz mennyiségét 50 g-al.)
-
A hozzávalókból rugalmas tésztát dagasztunk.
Tészta hőmérséklet: 28°C
Pihentetési idő: 10 perc
Kelesztés: 37 °C kb 50 perc
Gőz: kb 20 másodperc
Sütési hőmérséklet: 230/190°C
Sütési idő (800 g): kb 40 perc
Rozsos savanyú kenyér 800 g (~90 %)
Búzaliszt 900 g (100 %)
Száraz élesztő 25 g (2,7 %)
Víz 1050 g (~115 %)
(Friss élesztő esetén háromszoros mennyiség szükséges, és
csökkentsük a víz mennyiségét 50 g-al.)
-