Áttekintés
Egy különleges, sötét kenyér alap, mely magas kovász-tartalmú és rostokban gazdag.
Hűvös, száraz raktárban (max 25 C, és 65% relatív páratartalom).
270 days
Por
Glutén (búza, rozs, árpa, zab)
A tésztát 8 percig lassú sebességgel és kb. 8 percig nagy sebességgel dagassza, majd pihentesse 1,5 órát. Közben két alkalommal hajtsa át a tésztát. Lisztezett felületen nyújtsa ki, majd ossza tésztát 600 grammos darabokra. 6-8 órát hűtőben pihentesse, majd hagyja kelni szobahőmérsékleten.
Gőz: kb 6 másodperc
Sütési hőmérséklet: 270/240°C
Sütési idő (600 g): kb 24 perc
Sötét kovászos kenyér 700 g (100 %)
Búzaliszt 700 g (100 %)
Száraz élesztő 15 g (2 %)
Víz 1000 g (~140 %)
-
A tésztát 8 percig lassú sebességgel és kb. 8 percig nagy sebességgel dagassza, majd pihentesse 1,5 órát. Közben két alkalommal hajtsa át a tésztát. Lisztezett felületen nyújtsa ki, majd ossza tésztát 600 grammos darabokra. 6-8 órát hűtőben pihentesse, majd hagyja kelni szobahőmérsékleten.
Gőz: kb 6 másodperc
Sütési hőmérséklet: 270/240°C
Sütési idő (600 g): kb 24 perc
Sötét kovászos kenyér 700 g (100 %)
Búzaliszt 700 g (100 %)
Száraz élesztő 15 g (2 %)
Víz 1000 g (~140 %)
-